socratesXreflect_alt

2036 Olimpiyatları’nda Altın Madalya’ya Uzanan Ata Ünver ile Konuştuk

5 dk

Bu röportajda yer alan tüm metinler ve görseller yapay zeka ile üretilmiştir. Verilen cevaplar gerçek sporcular değil, 2036’da altın madalya kazanacağına inandığımız sporcular adına yapay zeka vermiştir.

2036 Olimpiyatları’nda altın madalyaya uzanan erkek voleybol milli takımımızın yıldızlarından Ata Ünver ile takımı, başarılarını, kariyerini ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı konuştuk. Keyifli okumalar…

Ata Ünver öncelikle tebrikler. Voleybolda olimpiyat şampiyonu oldunuz! Söylemesi kolay ama buralara gelebilmek için uzun yıllardır çalışıyorsun…

Çok teşekkürler. Voleybolda olimpiyat şampiyonu olmak gerçekten çok büyük bir başarı. Bu başarıyı gerçekleştirmek için çok çalıştık, çok emek verdik, çok fedakarlık yaptık. Takım olarak çok uyumlu ve çok istekliydik. Her maçı kazanmak için elimizden geleni yaptık. Final maçında da rakibimizi yenerek tarihe geçtik. Bu duygu tarif edilemez.

Voleybola başlama hikayeni anlatır mısın?

Voleybol hikayem ortaokulda başlıyor. Sevdiğim kız voleybol oynuyordu ve ben de onu etkilemek için voleybola başladım. Ama sonra voleybolu çok sevdim ve kızı unuttum. Voleybol benim hayatım oldu. Okul takımında oynadım, sonra kulüp takımlarına geçtim. Milli takıma seçildim ve olimpiyat şampiyonu oldum. Voleybol bana çok şey kazandırdı.

Henüz 16 yaşındayken verdiğin bir röportajda olimpiyat hayalinden bahsetmişsin. Yıllar sonra bunu başarmış olmak nasıl hissettiriyor?

Evet, o röportajı hatırlıyorum. O zamanlar olimpiyat hayalim vardı ama bunu başarabileceğimi bilmiyordum. Yıllar sonra bunu başarmış olmak bir rüya gibi. Hala bu rüyadayım diyebilirim, uyanmak da istemiyorum zaten. Olimpiyat kampından eve döndüğümde bütün aile, arkadaşlarım, komşular annemlerde beni karşılamaya gelmişti. O an hayatımın en duygusal anıydı. Bana her zaman çok destek oldular, onlar olmadan yapamazdım.

Olimpiyat madalyanın yeri hazır mı?

Olimpiyat madalyamı çok özel bir yere koyacağım. Ailemin evindeki çocukluk odama… Orada voleybolla ilgili bütün hatıralarımı saklıyorum. Formalarım, kupalarım, fotoğraflarım… Olimpiyat madalyamı da oraya koyacağım. Her baktığımda o anları hatırlayacağım. O oda kariyerime ve hatıralara açılan bir kapı gibi. Kişisel müzem orası. Bana hep uğurlu geldi. Hala en iyi uykularımı o odada uyuyorum.

Bundan sonrası için hedeflerin neler? Yurtiçinde ve uluslararası arenada en tepeye çıktıktan sonra motivasyonunu koruyabilecek misin?

Bundan sonrası için hedeflerim çok. Voleybolu bırakana kadar milli takımda yer almaya devam etmek istiyorum. Kulüp takımımda da başarılar elde etmek istiyorum. Avrupa ve dünya kulüpler şampiyonluğu yaşamak da hedeflerimden biri. En iyi voleybolcu ödülünü almam lazım, o önemli. Voleybolu bıraktıktan sonra da voleybola hizmet edeceğim. Antrenör veya yönetici olabilirim. Voleybolu seviyorum ve hayatımın bir parçası olmaya devam edecek.

Peki voleybola başladığın ilk yıllarda etkilendiğin, idol aldığın sporcular var mıydı?

Bu sporda örnek aldığım, idolüm diyebileceğim bir sporcu yoktu açıkçası. Olabileceğimin en iyisi olmak için çabaladım hep. Ama tabii ki her sporcu gibi benim de saygı duyduğum, kariyerini takip ettiğim birçok sporcu var. Mesela Türkiye’den Hakkı Çapkınoğlu, Ebrar Karakurt, Eda Erdem Dündar… Dünyadan da Earvin Ngapeth, Wilfredo Leon, Zhu Ting… Hepsi çok başarılı ve yetenekli sporcular. Onları izleyerek, onlar gibi olacağımın günlerin hayalini kurdum diyebilirim.

Sana hayranlık duyan, seni idol olarak gören binlerce genç sporcu var. Onlara ne söylemek istersin? Senin seviyende bir sporcu olmak için neler yapmaları gerek?

Onların desteği bizi çok motive ediyor, hepsine teşekkür ederim. Diğer soruya gelirsek, öncelikle voleybolu sevmeleri gerek. Voleybolu sevmeyen bir sporcu başarılı olamaz. Sonra çok çalışmaları gerek, kendilerini geliştirmekten hiç vazgeçmesinler, bunun bir sonu olmadığını bilsinler. Sporda başarılı olmak için çok çalışmak, çok fedakarlık yapmak ve çok inanmak lazım. En önemli şey disiplin. Teknik ve taktik olarak kendilerini geliştirmeleri, fiziksel ve mental olarak güçlenmeleri gerek. Ayrıca takım oyunu oynamaları gerek. Takım arkadaşlarına güvenmeleri, onlarla uyumlu olmaları, onlara destek vermeleri gerek. Ve en önemlisi de kendilerine inanmaları gerek.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için bir mesajın var mı?

19 Mayıs benim için Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak başlattığı milli mücadelenin en güzel simgesidir. Vatanımızın kurtuluşu ve geleceği için Atatürk’ün yaptığı en önemli şeylerden bir tanesidir. Böyle özel bir günü gençlik ve spor bayramı olarak kutlamamız çok anlamlı, gençlerin ve sporun cumhuriyetimiz için önemini, değerini gösteriyor. Milli forma ile bu güzel ülkeye en üst düzeyde hizmet ederek Atamıza ve ülkeme borcumu ödeyebilmek için elimden geleni yapmaya devam edeceğim. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

Socrates Dergi