Kurla ilgili bir başka şehir efsanesi de “borçları dövizden TL’ye çevirme” övgüleri… Bu övgüler bazen öyle aşırıydı ki bazı taraftarların borç sorununun tamamen çözüldüğünü sanıyordu. Peki, Türk Lirası ile borç bu kadar güzelse neden herkes Bankalar Birliği Anlaşması’ndan çıkmak istiyor?
Kurlar son 4 sezonda bizde 4,6 katına çıkarken son Dünya Şampiyonu Arjantin’de 13 katına çıktı, biliyor muydunuz? “TL kazanıp döviz harcıyoruz” kalıbı ise her fırsatta önümüze getiriliyor. Aslında konunun matematik tarafını anlatmak için bir yazıya bile gerek yok… “Avro 5 liraysa bilet 50 forma 125, avro 35 liraysa bilet 350 forma 875 lira, her şey ortada” demek yeterli… Ama söylenmesi gereken başka şeyler de var.
Gezegenin en gözde altı erkek tenisçisinin Suudi Arabistan’daki bir gösteri turnuvası için bir araya gelmesi ile WTA Finalleri’nin alelacele şekilde aynı ülkeye verilmesi arasında bir bağ var. Nasıl mı?
Sizce normal sezon sonunda nasıl bir sıralama bizi bekliyor? Hazırladığımız interaktif sayfada kendi tablonuzu oluşturabilir ve paylaşabilirsiniz.
“Avrupa’nın en büyük altıncı ligi” yalanını kim ve niye icat etti, ayrı bir muamma. Gerçekte bir kez çok yaklaşsak da asla altıncı olamadık. Ama bu yalanı çok sevdik, ne de olsa gururumuzu okşuyordu… Büyüktük işte!.. Daha da okşadık, “5 Büyük Lig ve Süper Lig’de” diye başlayan haberler ürettik. Ama işler çok değişti…
Son Eklenenler
Hiç Unutmam
Mete Gazoz'un olimpiyat altını, sporumuzun en görkemli başarıları arasında çoktan yerini aldı. Tarihi, kahramanlarından dinledik.
Artistik jimnastikte madalyaya doyamayan Türkiye, geçmişte hiç aşina olmadığı ritmik jimnastikte de podyumun zirvesine çıktı. Ritmik Jimnastik Grup Milli Takımı üyeleri; Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyaya giden yolu, başarı ânını ve Tokyo hedeflerini anlattı.
80’lerde süper yıldız, 90’larda büyük kaptan, 2000’lerde tüm takımın abisi… Paidar Demir, Türk voleybol tarihinin en özel kariyerlerinden birini Galatasaray’a adadı. Mirası da adı gibi sonsuza dek yaşayacak.